Sacher-kakku
- 130g tummaa suklaata
- 130g tomusokeria (noin 2 1/2 desiä)
- 130g vehnäjauhoja (noin 2 desiä)
- 130g voita
- 100g sokeria (reilu 1dl)
- 7 keltuaista
- 6 valkuaista
- 2tl vanilliinisokeria
Vaahdota munanvalkuaiset ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi, ei liian kovaksi, ja sekoita taikinaan. Lisää lopuksi varovasti jauhot. Muista siivilöidä jauho ja tomusokeri! Jos pelkäät ettei taikina kohoa, laita pari teelusikallista leivinjauhoa. Paista 175-180 asteessa noin tunti, itse pidän leivinpaperia paistaessa päällä, pitäisi kohota tasaisemmin eikä pinta pala.
Kun kakku on kumottu ja jäähtynyt, tai päivänä ennen tarjoilua leikkaa kakku kahteen tai kolmeen kerrokseen, kostuta millä tykkäät (konjakkivettä, mehua, maitoa, vaniljakastiketta...) ja laita väliin aprikoosimarmeladia (rainbown halpa versio sopii hyvin). Itse laitan väliin joskus myös suklaamoussea, liivatteellista versiota ja annan hyytyä sitten tarjoilupäivään kylmässä.
Oikeaoppinen suklaakuorrute
- 3dl sokeria
- 1,2dl vettä
- 250g tummaa suklaata
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti