keskiviikkona, lokakuuta 18, 2006

Mmm, anista

Tein ruuaksi kiinalaista possukastikemuhennosjuttua, joka on todella hyvää. Olen hyvä ihminen ja annan tässä teillekin sen reseptin.

Hong Shao Rou

  • n.500g porsaan lihaa (joko valmiita paloja tai vaikka pastia, jonka voi laittaa paloiksi)
  • pari perunaa
  • pieni, noin 15 gramman pala inkivääriä
  • mustapippuria
  • 3-4 kpl tähtianista
  • soijakastiketta
  • 1/2 tl sokeria
  • suolaa
  • öljyä

Kuumenna noin 4-5 rkl öljyä (wok)pannussa todella kuumaksi. Lihan tulee olla sellaisina karjalainpaistipaloina. Lisää pippuria, anikset ja inkivääri pannulle lihan kanssa yht'aikaa ja ruskista. Lisää ruskistaessa myös suola ja sokeri. Lisää vettä niin, että lihat peittyvät ja anna kiehua kannen alla noin 40 min. Lisää paloitellut perunat. Tarjoile riisin kanssa kun perunat ovat kypsyneet.

Perunat paloitellaan muuten sitten lusikalla, ei veitsellä niin että tulee suunnilleen saman kokoisia paloja kuin lihasta ja epätasaisen muotoisia.

Livet är och jag kan göra nånting på det.

Ei kommentteja: